Tai vakarui skirtas maisto papildas, kurį sudaro L-arginino, L-citrulino ir vitaminų derinys. Sudėtyje yra daug vitaminų С ir Е, padedančių apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Vitaminas C prisideda prie normalaus kolageno susidarymo ir taip palaiko normalią kraujagyslių būklę. Sudėtyje yra daug folio rūgšties, palaikančios normalią kraujodarą ir homocisteino apykaitą. Folio rūgštis ir vitaminas C padeda mažinti nuovargį ir išsekimą
Vartojimo nurodymai: du matavimo šaukštelius (10 g) sumaišykite su 250 ml šalto vandens, taip pat galite maišyti su gazuotu vandeniu ar sultimis. Gerkite nakčiai prieš miegą.
Kas yra azoto oksidas?
Azoto oksidas – tai dujos, kurias organizmas natūraliai gamina, kad palaikytų normalią kraujotaką. Azoto oksido lygis organizme mažiausias yra naktį, be to, jis ima mažėti sulaukus 30 metų, kai organizmas pradeda jo gaminti mažiau.
Kas yra L-argininas?
• L-argininas – tai pagrindinė aminorūgštis, kuri sintetinama organizme.
• Buvo plačiai tyrinėta L-arginino nauda sveikatai, ypač jo, kaip azoto oksido prekursoriaus, vaidmuo.
• Nors L-argininą gali sintetinti pats organizmas, su maistu gaunamas jo kiekis yra pagrindinis veiksnys, lemiantis L-arginino lygį plazmoje.
• L-arginino galima gauti iš tokių produktų: mėsos, kviečių, pieno, ryžių, kukurūzų, sojų ir riešutų. Standartinė vakarietiška dieta, kai per dieną gaunama apie 100 g baltymų, suteikia apie 5,4 g L-arginino per dieną (diapazonas yra 3–6 g).
Kas yra L-citrulinas?
• Didžioji dalis gaunamo citrulino virsta argininu, kuris vėliau gali prisidėti prie azoto oksido gamybos.
• Daugumoje maisto produktų citrulino yra nedaug, išskyrus moliūginių šeimos daržoves (pavyzdžiui, arbūzus, cukinijas, agurkus ir moliūgus) – jose citrulino koncentracija gana didelė (0,7–3,6 mg viename grame šviežių daržovių), – taip pat kai kuriuos dumblius.
€ 62.95